Clubinfo – Voorstelling

Onze club is in 2006 ontstaan.  Om onze missie te staven geven we als voorbeeld:

Van alle spelers op het scheidsrechters blad van het 1e elftal moeten er 10 ‘Kuurne spelers’ bij zijn.

Een ‘Kuurnse speler’ is een voetballer die minimaal 3 jaar bij FC Eendracht Kuurne of KFC Kuurne Sport heeft gespeeld. Een citaat uit het boek “Scoren met Jeugd, succesvol runnen van een jeugdopleiding” omschrijft goed wat FC Eendracht Kuurne wil bereiken:

“… Voetballen voor het plezier, om met vrienden sportieve en sociale ervaringen te delen, zijn kernwaarden die elke amateurclub hoog in het vaandel moet dragen. Deze essentiële waarden vinden hun ‘wortels’ in een kwaliteitsvolle jeugdopleiding, waar de basis wordt gelegd voor een langdurig lidmaatschap met de voordelen die hieraan gekoppeld zijn.

Bijgevolg is het noodzakelijk dat jeugdopleiding in de clubs, en dit in de breedste zin van het woord, opnieuw de aandacht krijgt die het verdient.

Uiteraard hebben deze amateurclubs ook een sportief doel voor ogen en willen ze hun supporters laten proeven van sportief succes. Alleen vergeten ze hierbij dat sympathisanten nog meer en beter zouden gediend zijn, mocht dit succes gerealiseerd worden door eigen opgeleide jeugdleden van de club, waarmee men zich als supporter echt kan identificeren.

Met andere woorden, het komt er op aan om (terug) te streven naar echte clubteams, waarbij de eigen opgeleide spelers de ruggegraat vormen van het eerste elftal en extern gerekruteerde spelers eventueel voor een meerwaarde kunnen zorgen.

De return van deze ‘clubspelers’, die voetbal op de eerste plaats beschouwen als hun hobby in de plaats van zwart werk als bijberoep, zal uiteindelijk veel groter zijn dan bij spelers die enkel spelen omwille van de premies. …”

De missie van onze voetbalclub omschrijft de reden van bestaan.

Doel van de vereniging :

– Wat willen we? Sportief plezier en amusement

– Hoe bereiken? Via budget in evenwicht

– Door wat te doen? Kwalitatief voetbalaanbod en actief clubleven

– Hoe succesvol zijn? 

  • Tevreden en loyale clubleden
  • 1e Elftal met eigen opgeleide spelers
  • Nevenactiviteiten voor de ganse FCEK familie
Unieke visie : kwalitatieve en sterke jeugdopleiding + eigen jeugd in 1e elftal
 
Audit Footpass label => provinciaal voetbal : 2 sterren label en dit alles als financieel gezonde club !